Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon

ANA SAYFA

2 YILLIK ÖN LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


ÇOK BOYUTLU MODELLEME VE ANİMASYON

   TYT



       Programın Amacı:

       Sinema filmlerinde yer alan görsel efektler, mobil cihazlarda veya bilgisayarlarda oynadığınız oyunlar, 3 Boyutlu / 2 Boyutlu yapımlar, şehir bölge planlama ve mimarlıkta kullanılan tasarımlar, canlandırmalar, çizgi filmler, bilgisayar oyunları, sağlık hatta günlük hayatta kullandığımız ürünlerin birçoğu milyonlarca insanın ilgi alanında bulunuyor. Günümüzün de bilgisayar çağı olduğunu düşünecek olursak gerçekleştirilen birçok tasarım ve uygulamalar artık bir bilgisayar destekli yazılım ve tasarım programının ürünü olarak ortaya çıkıyor. Daha etkileyici ve efektif bir tasarım ortaya çıkarmak adına geliştirilen bu programlar hemen hemen tüm sektörlerde kullanılır hale geldi. Hızla gelişmekte olan ülkemizde de bu sektör gelişim süreci yaşamakta, fakat yeterli donanım ve bilgiye sahip personel bulamamaktadır. Ağırlıklı olarak şu anda sanayi sektöründe 3D Printer ve CNC makinalarında üretim yapılan ülkemizde nitelikli personel ihtiyacı hisseden Endüstri, sanayi, sinema, televizyon ve reklam dünyası, genellikle yurtdışından teminle üretimini devam ettirmeye çalışmaktadır.


       Aynı zamanda mesleki alanda yetersizliğin artmaya başladığı ülkemizde, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) "İstatistiklerle Gençlik 2017" araştırmasına göre, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre; Türkiye toplam nüfusu 2017 yılı sonu itibariyle 80 milyon 810 bin 525 iken 15-24 yaş grubundaki genç nüfus 12 milyon 983 bin 97 oldu. Genç nüfus, toplam nüfusun yüzde 16,1’ini oluşturdu. Genç nüfusun, yüzde 51,2’sini erkek nüfus, yüzde 48,8’ini ise kadın nüfus oluşturdu. Nüfus projeksiyonlarına göre, genç nüfus oranının 2040 yılında yüzde 13,4, 2060 yılında yüzde 11,8 ve 2080 yılında yüzde 11,1 olacağı öngörüldü. Aynı şekilde Hanehalkı işgücü araştırması sonuçlarına göre; gençlerde işsizlik oranı, 2016 yılında yüzde 19,6 iken 2017 yılında yüzde 20,8 olarak gerçekleşti. Genç erkeklerde işsizlik oranı bir önceki yıla göre 0,4 puan artarak yüzde 17,8 olurken, genç kadınlarda bu oran bir önceki yıla göre 2,4 puan artarak yüzde 26,1 oldu. Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin oranı 2017 yılında yüzde 24,2 oldu. Bu oran genç erkeklerde yüzde 14,6, genç kadınlarda ise yüzde 34 oldu. Tüm araştırma sonuçlarında görüldüğü üzere Türkiye de genç nüfusun fazlalığı ve eğitime ihtiyaçları bilinen bir gerçektir.


       Bu noktada ülke genelinde eğitim veren kurum kuruluş veya sektörlerin yetersizliği nedeniyle üniversitemizin bu konudaki eksikliği tespit ederek hem gençlerimizi nitelikli bireyler haline getirmek hem de sektördeki ihtiyacı karşılamak için okulumuz meslek yüksekokulu bünyesinde verilecek olan 3 Boyutlu Modelleme ve Animasyon eğitimiyle nitelikli elemanlar yetiştirilmesi ve bu sektördeki ihtiyacın karşılanması hedeflenmektedir.


       

       

       İstihdam Olanakları:

       Tüm sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanın hem tasarımcı hem de uygulamacı olarak yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir. 3D modelleme ve animasyon günümüzde birçok sektörde çok farklı amaçlarla kullanılmakta olup bu programdan mezun olacak öğrencilerimiz birçok sektörde iş bulmaları mümkün olacaktır. 3D modelleme alanında hizmetlere ihtiyaç duyulan sektörlerin bazılarını şu şekilde sıralanabiliriz:


-        Endüstriyel Ürün Tasarımı


-        Mimarlık/ Şehir ve Bölge Planlama/ İnşaat Mühendisliği


-        İç Mimarlık


-        Sahne Tasarımı


-        Makine Mühendisliği


-        Mekatronik Mühendisliği


-        Mücevherat Tasarımı


-        Moda Tasarımı


-        Görsel iletişim


-        Ar&Ge Mühendisliği


-        Kalıp Sektörü


-        Biyomedikal Mühendisliği


-        Eğitim Sektörü


-        Sinema ve Televizyon sektörü


-        Protez Üretimi


-        Diş Hekimliği


-        Reklamcılık


-        Gıda Sektörü


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN      TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc